• آداب و رسوم

    مراسم خاص در عید نوروز

          مردم سبزوار پیش از عید نوروز با خانه تکانی، شستن رخت و لباس و تهیه لوازم سفره هفت‌سین به استقبال بهار می روند. سبزواری‌‌ها معمولاً شیرینی سفره عیدشان را خودشان تهیه نموده و سه روز مانده به عید پخت سمنو را نیز آغاز می کنند. ترانه‌های بی‌شماری در ایام نوروز بر زبان مردم جاری می‌شود. مردم سبزوار غذای شب عید را برنج با خورشت‌های مختلف در نظر می گیرند.
     

    مراسم درخواست باران (چولی چغل، الله خدا،چولی قزک)

         ادامه زندگی و حیات در مناطق خشک و بیابانی فلالت ایران به میزان بارش و باران در هر سال بستگی دارد. در سال‌های خشک، مردم با اجرای مراسم آئینی از خداوند درخواست باران می‌کنند. بدین شکل که چند کودک و دختر جوان، چوب خشکی را با پارچه‌های رنگی می‌آراستند و در روستا یا محل می‌چرخاندند و اشعاری را زمزمه می کنند.
     

    جشن خرمن

          گندم از محصولات مهم در زندگی مردم بود. درو این محصول همراه با جشن و پایکوبی بود. خرمن‌دار به وعده سرخرمن عمل می کرد و سهم سادات و سهم مسلمان و غیره را جدا می کردند.
     

    جشن سده

         در مناطق مختلف شهرستان سبزوار پنجاه روز مانده به عید نوروز مراسم سده برگزار می شود. مردم با آتش افروزی بر روی بلندی ها، تصنیفی را که از روزگار کهن به جا مانده بود می خواندند. در روستاها، مردم در این شب گوی‌های آتش را به هوا پرتاب می کردند و در کنار آتش تا پاسی از شب به جشن و سرور می‌پرداختند.

     
       
        

    غذاهای سنتی
          سبزوار چندین غذای محلی مختلف با پسوند جوش دارد که رایج ترین آن کمه جوش و ماست جوش می باشد که از غذاهای مطرح و مهم در کشور محسوب می شود.

     

    پخت انواع نان های سنتی:

    1. اوجیج (اشکنه)
    2. تیکی
    3. شروا
    4. اماج
    5. قورمه



     

     

سایر شهرستان ها
ورود به پنل
تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق